View Single Post
Eski 05-06-2008, 19:51   #1144
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Nuran Hanım teşekkür ederim.

Mor menekşemdeki sararma tamamen direkt güneş ışığına maruz bırakmam ve sık sık nemlendirme yapmamdanmış, bir ara çıkan yeni yapraklar da dahil sapsarı olmuşlardı her iki menekşem de.

Buraya sorunu yazdım, menekşelerin fotoğrafını çekip ekledim, arkadaşlar sağolsunlar çok ilgilendiler ve bakımı ile ilgili bilgi verdiler. Onların söylediklerini aynen uyguladım ve kısa sürede menekşelerim toparlandılar. Pembenin yaprakları da kahverengi olmuştu ama o zamanla tekrar düzeldi, mor olanın yeni yaprakları yeşil çıkıyor, sararmış olanlar öylece kaldı.

Arkadaşlardan bilgi aldıktan sonra menekşemi direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir yere yerleştirdim, güneş perde arkasından vuruyordu ve yapraklarını yakmayacak ısıdaydı. Bir de ben yapraklarını sürekli nemlendiriyordum -gece gündüz demeden- sonraları bu işi sadece akşam yatmadan önce o da daha seyrek yapmaya başladım, suyunu alttan verdim ve bir de sulama vakitlerinin arasını biraz açtım. Tabi ben Van'da yaşıyorum, Osmaniye'nin sıcaklarını bilirim ordaki sulama şartları daha farklı olabilir.

Arka sayfalarda arkadaşlar bakımla ilgili çok yararlı bilgiler vermişler, bu konuyu hiç üşenmeden okumanızı tavsiye ederim.

Bu site zaten ciltlerce ansiklopedi değerinde bilgi ve tecrübe barındırıyor. Bol bol istifade etmek lazım

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön