View Single Post
Eski 03-06-2008, 12:37   #645
sniperant
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2008
Merhaba Selahattin Bey,
Ben araniza yeni katildim.Kendimle ilgili bilgileri forumun gerekli bolumunde verdim.Antalyada 2 gun kadar once cesitli sebzeleri(domates,biber,patlican,kabak gibi) hazir tohum olarak aldiktan ve 1 gun suda beklettikden sonra ki aralarinda melez cesitlerde var,bunlari viyollere torfun icine daha once verdiginiz bilgiler isiginda dikkat gosterek ektim.Su anda hava sicakligi 28-35 derece arasinda aksamlarida cok degismeden balkonumda acik olarak direk gunes isigina 2-3 saat kadar maruz kalacak ve diger surede golgede olacak sekilde konumlandirdim.Sulama rejimi olarak ana mantik topragin ustunun nemini surekli korumasi dusturu ile saat 6-7 arasinda gunde 1 kere olmak uzere fisfis seklinde topragin ust kismi nemlenecek ve bunu koruyacak sekilde sulamaya basladim.Fakat bu sulama olayini tam olarak anlayabilmis degilim.Bunu anlamak uzere bir formulizasyon cikarabilirmiyiz?Mesela bazi seyleri sabit alarak(toprak torf oldugu icin PH ve EC yi sanirim sabit alabiliriz bunlar icin su durumda bir sey yapmaya gerek yok gibi)hava sicakligi ana ekseninde sulama ile ilgili bir degerler cikarabilirmiyiz?28-30 derecede gunde bir kere 100mL fisfis lagibi mesela.****** burada daha cok degiskeni goz onune almak lazim ama biz basitce bazi seyleri sabit kabul ederek boyle bir tablo olusturabilirmiyiz?Bu tablo olusabilirse sanirim fazla **** az sulama sorunlari ortadan kalkabilir.Buradaki katilicimlarimda degisik bolgelerden degisik aylara gore verecegi bilgiler isiginda bu tabloyu gelistirip ileride diger etken ana parametreleride ekleyerek cok guclu bir database orataya cikarabilecegimizi ve bunun belli bir standarti saglayip cok daha saglikli urunler almamizi saglayabilecegini dusunuyorum?Sualma sekli ve oranlari konusunda bilgilerini bekliyorum.
Saygilarimla.

sniperant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön