Bir sorum daha olcacak şuan acerde havai köklendirme deniyorum köklenince de ana ağaçtan ayıracağım. (fotografları da yakında eklerim) Diğer dalları da 2009 Şubat'ta budayacağım. Sizce 2009 şubatta dalları budarken ağacı da kök budaması yapıp bonsai saksısına almalı mıyım?
Aslında almayı düşünmüyordum ama bugün okuduğum yazılar sonucu aklımda şöyle bir sorun belirdi. Yapraklara oranla çok kök= depolanmış çok enerji VE depolanmış çok enerji= uzun aralıklı boğumlar.
Sonuç olarak uzun aralıklı boğumlar bonsaide istemediğimiz birşey. Ağaç 2009 şubatta çok büyük oranda budanacak ve köklerdeki büyük enerji ile de 2009 baharda cok büyük aralıklı boğumlar verecek diye düşünüyorum. Bu durumda birkaç seçenek var yardımcı olursanız sevinirim:
1-) Kökleri de budayıp gene aynı saksıya toprak ilavesiyle dikmek
2-) Kökleri budayıp daha sığ bir saksıya geçirmek (bonsai saksısı)
3-) Köklere hiç dokunmayıp aynı saksıda aynen bırakmak
Yorum ve açıklamalar için şimdiden teşekkür ederim.
|