Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems
Sayın Montivipera, Kastamonu'da zehirli yılan var mı?
|
Merhaba,
Kastamonu'da
Vipera ammodytes (Boynuzlu Engerek) ile karşılaşma ihtimaliniz var. Arama motorunda ismini yazıp çıkan fotoğraflardan neye benzediğini görebilirsiniz. Başının ucunda bulunan çıkıntıyla hemen ayırt edilen bir engerek türüdür. Ama engerekler yavaş hareket eden ve gececi hayvanlar olduklarından karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek değil. Eğer görürseniz, siz ona aldırış etmezseniz o da size etmez

Orada bulunma ihtimali olan bir engerek türü daha var ama emin değilim, o yüzden yazmıyorum.
Alıntı:
Birde halamlar anlatırlardı eskiden saçlı yılanlar varmış doğrumudur
|
Valla boynuzlusu var ama saçlısını bilmiyorum

Sizi korkutmak için söylemişler herhalde. Eşe dosta hep söylerim çocukları böyle şeylerle korkutmayın diye, bakın sizin yılan korkunuzun nedeni de ortaya çıktı
Alıntı:
Önceleri şarkı söyleyerek hatta bağırarak giderdim bahçeye yılanlar kaçsın diye sonra bir belgeselde yılanların sağır olduğunu işittim.Bende kendimce yöntem geliştirdim yöntemin geçerliliğinden emin değilim elime avuç dolusu toprak alıyorum atabildiğim kadar uzağa toprağı savuruyorum.
|
Evet, yılanlarda dış kulak yolu bulunmaz. Ama titreşimleri ve havadaki partikülleri (dilleri vasıtasıyla) algılayabilirler. Bu açıdan toprak atmak belki çevrede olan yılanları kaçırabilir. Ama toprak yerine küçük çakıl taşları atın bence, daha etkili olur. Tabi gönlüm korkmamanızdan yana
Sağlıcakla,
Naşit İĞCİ