Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, hepsini aklımın bir köşesinde bulunduracağım... Bir de burası yeri mi bilmiyorum ama elektrik konusunda bir şe sormak istiyorum. Damla sulama düşündüğümden elektrik lazım olacak... Bu "aday" arazilerin hiçbirinde elektrik yok ama etrafında vardı sanki yanlış hatırlamıyorsam. Eğer ben elektrik idaresinden elektrik talebinde bulunsam (masrafını karşılamak şartı ile ve teknik olarak mümkünse) hemen gelip elektrik direği ve saat koyarlar mı yoksa bunun yasal bir prosedürü var mıdır? Bilgisi olan?
|
Sn. Açık-pozisyon ,
Öncelikle zeytin-ceviz ikileminde yaşadığınız kararsızlık konusunda Sn. İzzet İrsen ve Sn. Melih Bakırlıoğlunun görüşlerine içtenlikle katılıyorum. Elektrik konusunda ise Elektrik Dağıtım Şirketlerinin tarımsal sulama konusunda yatırım ödeneği olmaması nedeniyle yatırım yapamamaktadırlar. Bu nedenle eğer bir eleştrik şebekesi yapılması gerekiyor ise bunu kendi imkanlarınız ile yapmanız gerekiyor. Bu işlem için öncelikle ihtiyacınız olan elektriksel gücü (.... kW.) belirleyip , ona göre proje ve tesis çalışması yapmak gerekir. Bu konuda çevrenizdeki konu ile ilgili kişilerden teknik yardım almanız gerekir. Gerekli elektriksel gücü belirledikten sonra , izni (Enerji Müsadesi) almanız durumunda kendiniz proje ve tesisinizi yaptırarak ve ayrıca DSİ. ve İl/İlçe Tarım Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak bahçenize sulama amaçlı elektrik alabilirsiniz. Selamlar . .