View Single Post
Eski 30-05-2008, 13:51   #95
aslan_k
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
KENE'ye MÜDAHALE

Geçen sene bu zamanlar 6 yaşındaki oğlumu annesi ve anneannesi ie birlikte gittikleri Atatürk Arbetoryum'unda kene ısırmıştı.Hem de hiç çimlere ve toprağa oturmadığı halde. Ancak ertesi gün eşim farketti, önce çıkarmaya çalışmış başarılı olamamış ve Acıbadem Soyak polikliniğine götürmüş orada farklı söylemlerle gelen doktorlar olmuş ben henüz işyerindeydim şahit olamadım ama eşim, çok şaşırmış doktorlar ne yapacağını bilmiyorlarmış hatta eşimin önünde " bie dakika deyip internetten bakmaya başlamışlar.
Daha sonra poliklinik başhekimi Acıbadem hastanelerinin acil bölümüne gitmelerini önermiş. Orada da aynı sahne ile karşılmış, ben bu arada deli gibi yolda takside tanıdığım doktor arkadaşlarımı arıyordum.Bir arkadaşım kesinlikle Operatör olmayan doktora müdahale ettirmeyin tavsiyesinde bulundu.
Sonunda uzman bir operatör doktor gelmiş ve en üstteki deri tabakasıyla beraber keneyi tıbbi müdahale ile çıkarmış ben de sonuna yetişebildim. Bize "risk almaya hiç gerek yok deriyle beraber aldım hiç bir sorun yok" dedi "sadece bundan sonra takip edin".
Bundan sonraki adım Numune hastanesine vakayı bildirmekmiş, allah kimseyi düşürmesin oraya sadece vaka bildirmek için gittim ve katil olup çıkıyordum, bir de kene vakasıyla gitsem ne olacak bilmiyorum.
Malesef bu KKKA hastalığının aşısı ve tedavisi yok tamamen semptomatik tedavi yani hastada ne tepki görülürse ona yönelik tıbbi tedavi yapılıyor ateş düşürülüyor, kusma önleniyor o kadar.
Yukarıda herpimizin belirttiği önlemleri alarak yaşamak lazım.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön