Konu: Açelya
View Single Post
Eski 29-05-2008, 14:01   #106
laledevri
Ağaçsever

laledevri's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2008
açelyam için yardım lütfen

merhabalar
bende açelya sevenlrdenim uzun zamandır istememe rağmen ancak mayıs ayının başında bir açelya sahibi olabildim. aldığımda üstünde bir sürü çiçek vardı ama zamanla yavaş yavaş hepsi döküldü.belki çiçeklenme dönemi bitmiştir dedim.
çiçekleri döküldükten sonra balkona aldım balkonum sabahtan öğlene kadar güneş alıyor ama ben açelyamı köşeye direk güneş ışığı gelmeyecek şekilde koydum.
şimdi yamyeşil yaprakları var ve yeni daha açık renkli yapraklar çıkmaya başladı.
uzun yıllar açelya bakan biri olarak Güler hanımdan ve diğer açelya severlerden öğrenmek istediğim bir kaç şey var.
--açelyam tekrar ne zaman açar (yazın açarmı)

--çoğaltmak istiyorum nasıl yapabilirim

--balıkesirdeyim yazın heryer sıcak evin içine balkon kapısının önüne alsam kapıyı açınca cereyen yaparsa etkilenir mi? şimdiki yeri dediğim gibii balkon köşesi direk güneş ışığı almıyor ama bol ışıklı ve havadar

-- kışın içeri mi alsam yoksa balkonda bırakıp üzerini naylon poşetle kapatsam mı(malum kaloriferli ve heryer sıcak oluyor, kışın kar çok fazla yağmasada soğuk geçiyor)

--aldıktan sonra saksını değiştirmedim ama çok hafif şimdilerde değiştireyim mi?

bana yardımcı olursanız çok sevinirim

başka vereceğiniz ek bilgilere de her zaman açığım.
şimdiden teşekkürler

Düzenleyen laledevri : 29-05-2008 saat 14:07 Neden: soru eksikliği
laledevri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön