View Single Post
Eski 28-05-2008, 10:10   #2
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Sadece Domatesde değil bütün tarımda aynı oyun var.

Merhaba,

Sn. YorkerJenny, çok iyi bir tahlil yapmışsınız. Büyük paralar olmasa zaten büyük şirketler bu işin peşine düşmezlerdi.

Ama olay bence daha da büyük. Belki 15 belki de 50 yıllık bir proje bu. Sömürücü ülkeler bazı ülkeleri zor duruma düşürüp tohumda kendilerine bağımlı hale getirebilmek için akla hayale gelmez yöntemler deniyorlar.

Basından Çanakkalede ve diğer birçok çeşidi ve türü barındıran Amasya , Trabzon, Antep gibi illerimizde bedava tohum dağıtıldığını izledik. Bu planın ilk ayağıydı ve başarılı da oldular.

Saf köylümüz bedava tohum bulunca bir sonraki yılın tohumluğunu ayırmaya gerek duymadı, dolayısıyla ortada kaldı ve toprağını zehirlediğini bile bile kendine sunulan tohumu kullanmak zorunda kaldı. Basınımızın da reklamını yaparak kullanıldığı bire 50- 80 veren tohumlar aslında ajan tohumlardı.

Şimdi olayın boyutu ortaya çıktı. Sanıyorum artık bu iş uydudan yapılıyor ve kimin ne kadar Buğday,Mısır,Yulaf,Arpa,Çavdar,Domates,Zeytin, Üzüm ve diğer ürünlerden üreteceği belirlenip tarımında hangi bölümün baltalanacağına karar veriliyor. Çok uluslu şirketler de bu işin ülke içindeki ayağını oluşturup birkaç saf bularak işi tamamlıyor.

Galiba bu işte hem büyük para var hemde kendilerine bağlanacak ülkelerden ömür boyu sömürü var.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön