View Single Post
Eski 28-05-2008, 08:44   #185
özlem11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Lalezar çok sevindim. Kendi haline mi bıraktınız gübre verdiniz mi?
Arethusa çiçeğiniz bence neme ihtiyaç duyuyor. Ayrıca gübrede istiyor. Bu şekil de gelen sararmalarla muhtemelen alt taraf çıplak kalacaktır. Şimdiden önlem almanızı öneririm.


''Azot Eksikliği: Genç yapraklar yeşil, yaşlı yapraklar sarıdan açık kahverengine kadar değişen renklerdedir. Bitkinin tümü de açık yeşile dönüşebilir.
Fosfor Eksikliği: Bitkiler bodur kalır. Yapraklar koyu yeşildir, bazıları erguvan rengine dönüşür. Yaprak kenarları kıvrılır.
Potasyum Eksikliği: Bitkiler bodur kalır. Genç yapraklarda buruşuk bir yüzey, kenarlarda kıvrılma renkte siyahlaşma olur. Yaşlı yaprak kenarlarında nekrotik lekeler bulunur.
Kalsiyum Eksikliği: Yapraklarda kıvrılma ve kahverengi lekeler oluşur. Gelişmekte olan sürgünler ölebilir. Yumrunun iletim demetlerinde renk açılması oluşur.
Demir Eksikliği: Genç yapraklar sarıdan beyaza kadar renk değiştirir. Damarlar yeşildir. Çürüme olmaz. Yaprak uçları ve kenarları uzun süre yeşil kalır.
Çinko Eksikliği: Genç yapraklarda renk açılması,daralma ve uç yanıklığı oluşur. Damarlar yeşil kalır. Yapraklarda nekrotik lekeler oluşur.''

Bu bölümü internette buldum. Umarım işinize yarar.

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön