Öcelikle herkese merhaba, ortama yabancı olduğumdan dolayı nereye yazarak başlayacağımı bilemedim. Ancak ana başlığı en uygun bulduğum platform burası oldu sanırım. Kendimi tanıtarak başlayabilirim sanırım, ismim Umut, Kıbrıs'ta yaşıyorum. Mesleğim mimarlık, yıllardır bonsai edinmek için bekliyorum, sonunda bu isteğime yenik düşerek bir bonsai edindim. Edindiğim tür bir çin karaağaçı, alalı pek uzun olmadı ancak gayet sağlıklı gelişiyor. Son üç gün içersinde formdaki hemen her başlığı okumaya çalıştım, ve aklım bayaa bi karıştı sanırım

Ben de kendimi bu sevdaya kaptırdım. Şimdi kendi bonsailerimi yapmak istiyorum hatta denemelerime başladım. Şu anda üzerinde çalıştığım ağaç zeytin, ve belki ben bulamamışımdır bilemiyorum ama benim kullandığım yöntemle ilgili burda pek bi kayıt bulamadım. Dediğim gibi ben de bulamamış olabilirim çünkü burda bulunan hemen her başlığı tarasam da, gözden kaçırmış olabilirim.
Kullanacağım terimlerin sizde de ayni olup olmadığından emin değilim, ancak kendi bildiğim kadarıyla soruma geçmek istiyorum. Bonsai edinmek için budak alma yönteminden yararlanmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yardımcı başlıklar veya linkler var mıdır? Daldan köklendirme veya kökleri gelişmiş bir fidan kullanmak yerine budaktan bonsaiye gitmek istiyorum. Bunun nedenine gelince de, yaşadığım şehrin yani Girne'nin bi zeytin ağacı cenneti olması! Ayrıca burda ne olursa olsun bi ağacın sökülmesi mümkün deil, kesinlikle yasak. Kaldı ki çevremde bu kadar budak alınabilecek ağaç varken sökmeye pek ihtiyaç duyacağımı sanıyorum.
Neyse fazla uzatmadan

.. budaktan, yani ana ağacın köklerine yakın bi yerden kesilen yabani zeytin budağının yaşatılması ve köklendirilmesi için neler yapılması gerekiyor? Bu konuda bana yardımcı olabilir misin?