View Single Post
Eski 27-05-2008, 20:32   #2
vyssera
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Çocukların bonsai yapmaması için geçerli bir neden yok bence. Ben bonsaiye merak saldığımda çok büyük sayılmazdım, ama o zaman böyle kaynaklar imkanlar yoktu elbette. Başlamak bu yaşta kısmet oldu.

Sorunlar çözülebilir, alternatifler geliştirilebilir. Kesici aletler ebeveynler tarafından kullanılabilir, **** Sizin de ifade ettiğiniz gibi kesici alet gerektirmeyen bazı türler uygun olabilir. Çocuklardaki hayal dünyası ve yaratıcılık ile bonsai birleşirse ilginç şeyler ortaya çıkacaktır.

Türkiye'de tek tip düşünmeyen insan yetiştiren eğitim sisteminden tam da kurtulmak üzereyken, halkımızın popüler kültüre yenik düştüğü şu zamanda, sanat insanlarımıza ruh verecektir. Bonsai de sanat dallarının içinde yerini almalıdır. Çocukluktan itibaren bu işi yapanlarını içinden büyük bonsai ustalarının çıkacağına eminim. Yıllar boyu kendi gözlemlerini yapacaklar, bitkileri tanıyacaklar. Ayrıca tüm bonsai meraklılarının hayal güçleri, yaratıcılıkları sürekli gelişerek büyüyecek, yeni güzel eserler, fikirler doğacak.

Çocukların ağaçlarla ilgilenmesi sırasında, oluşabileceke bazı durumlar şunlar;

Ağacını ev içinde tutmak isteyebilir, ağacının yeriyle sık sık oynamak isteyebilir, ağaçla çok temas edebilir, bazı dönemler ağacını ihmal edebilir.

Çocukların ağaçları bence en toleransı türlerden seçilmeli, ve saksıları normal bonsai saksılarından daha büyük olmalı. Aklıma şimdilik gelen bunlar. Sevgiler, saygılar.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön