View Single Post
Eski 27-05-2008, 11:31   #50
eylems
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Sayın ALEXrunaway, ben sadece yöremdeki bilgilere göre bilgi verdim.Soruyu soran kişide googlede araştırma yapacak bilgiye sahiptir.****** Tokat/Zile pekmezi ünlü olabilir.Bu ünlülüğü pekmezin toprağından değilde o bölgede yetişen üzümlerle fazla üzüm yetiştirip bu alanda ticaretinin yapılması ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Sarımsakta heryerde yatişiyor ama Kastamonu/Taşköprü bunun ticaretine yöneldiği için ünlü.Pekmez toprağı sizinde dediğiniz gibi malzemenin kalitesini arttırıyor olabilir ama olasılık taşır çünkü biz ak toprak bulunamadığında normal tarla toprağı ile yapıyoruz kaliteye hiçbir zarar vermiyor.Bir ürün elde etmek için insanları yormaya gerek yok diye düşünüyorum.Kalıplaşmış bilgilerin dışındaki bilgilerde sizi sonuca götürebilir.Saygılarımla

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön