View Single Post
Eski 27-05-2008, 09:10   #49
ALEXrunaway
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Sayın ALEXrunaway, bizim oralarda(Kastamonu/Tosya) pekmez için toprak araştırmıyorlar sadece temiz tarla toprağı olması yeterli.Yıllardır pekmez yapılıyor ve kalitede hiç bir sorun olmuyor.
Hiç değilse google'da 'pekmez toprağı' adı altında küçük bir araştırma yapacak olursanız sanırım asıl olan malzemenin ne olduğunu ve aslında bu işin hakkını veren malzemenin ne amaçla kullanıldığını göreceksiniz. Böylelikle kalite kelimesine başka bir anlam daha kazandırmış olacaksınız. Sanırım bu sebepdendir ki antepte baklava, urfada kebap, kastamonuda sarımsak, kuyu kebabı, Tokat/zile pekmezi vs.vb. şeylerin kalitesi kullanılan malzeme ve işçilik ile alakalı olduğundan her yörenin kendine has ürünleri var. Ben bu konuda bir yanlışınız olduğunu düşünüyorum.

ALEXrunaway Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön