Geçen hafta Antalya'dan İzmir'e Marmaris - Muğla üzerinden hem o güzel koyları görerek hem de Ölüdeniz'de de denize girerek gelmek istedik. Yolda 2 kez resmen neye uğradığımı şaşırdım.
İlk şapşallamam Ölüdeniz'e geldiğimizde oluştu. Akşamüstü 7 gibi milli parka girmek isterken kasadaki hatun bizden önce paraları aldı, fişimizi kesti ve ardından saat 8'e kadar kalabilirsiniz dedi. Ben de "neden ki deniz 8'den sonra kapanıyor mu" dediğimde bana "burası özel işletme olduğu için mesaisi var artık" şeklinde benim halen anlayamadığım bir cevap verdi. Önce durumu anlayamadım. Ölüdeniz'in o serin sularına girdikten yaklaşık yarım saat sonra bir görevli gelip ufak ufak hazırlanıp çıkmamızı söyledi.
Yaşadığım olayın ne kadar iğrenç ve rezil olduğunu anlatmaya çabalamak istemiyorum. Yer: Ölüdeniz kıyısı ve adamın birisi bana gelmiş denizden çık kapatıyoruz kardeşim diyor.
Sebep: Özel işletme olması. Açıkçası yanımda 3 arkadaşa daha olduğu için kendime yakışır bir şekilde davranamadım. Yoksa benim yapacağım hareket gayet belliydi. Bana çıkar mısınız kapatıyoruz yavaş yavaş diyen adama küstahça çıkmıyorum abi ben burda sabahlamayı düşünüyorum diyerek gerçekten de milli parktan çıkmazdım. Ardından polis mi çağırır beni mi döverdi bilemem. Ama bana halen daha saçma geliyor.
Özel işletmeye verilmiş milli park, kumsal ve deniz. İşletmeyi kapattıkları saat 8'den sonra içeride sadece o işletmede çalışanları ve tanıdıkları keyif yaparken ben, bir vatandaş olarak oraların asıl sahibi olarak hem girmek için para vereceğim hem de saat 8den sabah 7ye kadar oraya adım atamayacağım. Bana ait bir yere gece girdiğim için özel mülke izinsiz girmekten ceza alacak konuma düşeceğim.
Bu olayın şokunu atlattıktan sonra da yolda giderken yeni bir tünel açıldığını yaklaşırken tabelalardan anladık. Aaaa dedim ne güzel yeni tünel açmışlar ordan gidelim yolu kısaltalım. Fakat son dönüşü de geçtikten sonra tünelin başında gişeler olduğunu gördüm.
Yaklaşıp durduğumda bu nedir abi diye sordum ve bana "Yap, işlet, devret" dedi.
Ne yani şimdi tünelden geçmek için para verecektik... Hem de 2,25 veya 2,75 gibi bir para. Belki yüksek bile olabilir hatırlamıyorum. Neyse mecbur verdik çünkü geri döneceğim bir yol yok. Tünele yaklaşırken paralıdır işareti vs.. yok. Parayı verdik ve kısacık bir tünelden geçtik. Verdiğim para İzmir - Aydın otoban parasından daha fazlaydı. Otobanda upuzun Selatin Tüneli var. Fakat bu para verip geçtiğim tünel otobandan pahalı ve kısacık bir tüneldi fakat Yap, İşlet, Devret modeliydi.
Yorum yapmak istemiyorum...
Sadece ben her iki yerde de ödediğim paradan %18 devlete bıraktım...
|