View Single Post
Eski 26-05-2008, 15:52   #6
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Kanunun ilk kurbanı;
Alıntı:
Spil Dağı, ilk özel milli park oluyor
Pazar, 25 Mayıs 2008

Yap-işlet-devret modeliyle özel sektöre açılan ilk milli park Spil Dağı'nda özel sektör otel ve teleferik yatırımı yapacak. Şu anda milli parkı Manisalılar piknik alanı olarak kullanıyor.

Milli parklar yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle özel sektöre açılacak. 30 tabiat koruma, 100 tabiat anıtı ve 40 milli parkın kapsamına girdiği projenin ilk örneği ise Manisa'daki Spil Dağı'nda gerçekleşecek. YİD kapsamında özel sektöre açılması planlanan Spil Dağı'nda şu anda 25 bungalov, 3 adet yeme-içme yeri bulunuyor. Projeyle birlikte Spil Dağı'na otel ve teleferik yapılacak. Ve özel sektör bunları belli bir süre işletim hakkına da sahip olacak.

Milli parklar ve tabiat koruma alanlarını yap-işlet-devret kapsamına alan yasa değişikliği iki gün önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, devlet karayolları, gar kompleksi ve lojistik merkezleri, sınır kapıları, toptancı halleri ile özel kanunu olan parklar hariç olmak üzere milli parklar, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahalarında planlanan projelerin özel sektöre yaptırılmasının önü açıldı.

Milli parkların da bu yasa kapsamına alınmasının nedeni ise bu alanlara yönelik yatırımların uzun sürmesi ve yüksek maliyetli olması olarak açıklandı. Yeterli ödeneğin olmaması nedeniyle bu alanlara yönelik projelerin özel sektör eliyle hayata geçirileceği ve YİD süresi dolduktan sonra da Çevre ve Orman Bakanlığı'na devredileceği kaydedildi.
...........................
http://www.bahcesel.com/content/view/7138/3117/

Alıntı:
Yeterli ödeneğin olmaması nedeniyle bu alanlara yönelik projelerin özel sektör eliyle hayata geçirileceği ve YİD süresi dolduktan sonra da Çevre ve Orman Bakanlığı'na devredileceği kaydedildi
.
Ne hayırlı özel sektörlerimiz var.
Devletin işini yüklenecek ve sonra bu işletmeleri hayrına Çevre ve Orman bakanlığına devredecek!
Yoksa ben mi yanlış anladım?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön