View Single Post
Eski 26-05-2008, 00:29   #27
cetvel
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-11-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eczadolabi Mesajı Göster
Sabah sabah depresyona girdim
Agaclar Tohumculuk diye bir şirket kuralım, kendi tohumumuzu üretelim bari.
İş oraya gidiyor anlaşılan...
Şirket kurmak kadar basit bir şey yok ama önemli olan bu işi çekip çevirebilecek ekip ve sermaye...

Ekibi kurma konusunda sıkıntı duyacağımızı sanmıyorum, gerek bu sitede gerekse çevremizde bu işe dört elle sarılacak insanlar var. Bazıları bilgileriyle bazıları işgücü ile iştirak ederek çekirdek kadro kurulabilir. En azından ben birfiil çalışabilirim.

Sermaye konusunda ise sıkıntı duyacağımız gün gibi aşikar ama şirketi ulusal medayada yeterince pazarlayabilirsek, destekleyecek pek çok kuruluş ve işadamı olacaktır. Nasıl ki Turmepa'yı Rahmi Koç, TEMA'yı binlerce insan destekliyorsa, oluşturacağımız tüzel yapıyı destekleyecek pekçok insan ve kurum olacaktır.

Bir tohum üretim tesisi için asgari şartlar nedir? Ne tür mekanik aksam ve bina gerekir? Ne tür paketleme makinası lazım, depolama şartları nasıl olacak? Hammadde bulma konusunda sıkıntı duymacağımızı düşünüyorum. Pazarlama konusunda da sıkıntı olmayacaktır.

Ama bizim Türk Milleti olarak "adam sende"ciliğimiz yok mu!, bu oluşuma da ön ayak olacak kişiler çıkmayacağı için bu fikir, bu beyin fırtınası da birkaç zaman sonra unutulur gider ve Hazera gibi firmaların istemiş olduğu ortam sağlanmış olur.

Ne dersiniz şimdi, böyle bir oluşuma gitme şansımız yüzde kaç sizce?

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön