View Single Post
Eski 24-05-2006, 00:55   #5
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Red face Enerji bitkileri ile ilgili kapsamlı bir foruma ne dersiniz?

Bilgi alıntısında, bilgi sahibine veya aktarana saygısızlık olur düşüncesi ile nezaketen sorma ihtiyacı duymuştum.
Yine de rahatlattınız teşekkür ederim

Jojobanın sihrine insanın kendini kaptırmaması mümkün değil gerçekten mucize gibi birşey ama insan düşünmeden edemiyor. Madem ki bu mükemmel bitki asırlardır var, ülkemizde de çok iyi yaşama ortamı bulabiliyor. Neden öyle ise yetiştirmek için teşvikler kolaylıklar tanıtımlar yapılmıyor? **** ne bileyim; ilgililer, bilgililer bu konuda talep oluşturamıyorlar üreticiler arasında. Yorum yapamıyorum.
Örneğin; Amerikanın teşviği ile girit adasında 1980 li yılların başından itibaren çok büyük plantasyonlar oluşturulmuş ve 20-25 yıl geçmiş biz şimdi şimdi farkediyoruz bazı gelişmeleri.Çok sıkıcı yaa.
Düşünsenize şimdi oradaki jojoba bitkileri en verimli oldukları döneme girdiler biz ise daha yeni toprakla buluşturuyoruz tohumları.
Acaba sanayicimiz mi bu tür konularda kolay ama pahalı yolları seçiyor. Aslında talebi onlar oluşturmalı bence ve bir çok alanda sözleşmeli tarım yaptırıp üreticiye ürettiği malı satın alma garantisi vermeliler.

Ben benzeri gelişmeleri soya ve kanolada da gözlemledim. Bilyormusunuz biyodizel konusunda yaklaşık üç senedir o kadar çok insana bilgi aktarımı yaptım ki anlatamam. Aslında benim önerilerim biyodizel üretiminden önce ham maddeyi oluşturacak yağlı tohumların yetiştiriciliği yağın elde edilmesi ve özellikle de çevreye katkısı olması açısından atık yağların toplanıp yararlı hale dönüştürülmesi ile ilgili projelerdi genellikle.

Temiz enerji kaynaklarına önümüzdeki üç beş yıl içinde o kadar çok ihtiyacımız olacak ki; ama pek çok kesim bunu bilmiyor ya da bilmesine rağmen umursamıyor.
Böyle yapıyoruz ve sonra da ulus olarak bu gecikmelerin bedelini çok ağır ödüyoruz.

Soruyorum, biz önümüzdeki birkaç yıl içinde iklim değişiklikleri ile ilgili kararlara yani kyoto protokolüne kesin imza atamak mecburiyetinde kalırsak emisyon hacminin düşürülmesi için nasıl bir bedel ödeyeceğiz bunlar sanayicilerimize anlatılıyor mu?

Ödenecek bedelleri rakamsal bazda ifade bile edemiyorum.
Bu nedenle bir önerim olacak kabul edermisiniz bilmiyorum. Ben her platformda verimliliği savunduğum için burada da sitenin ve forumların formatını zedelemeyecek tarzda enerji bitkileri ve üretimleri ile ilgili forumlar oluştursak ve bu çerçevede de ilgili olanları bilgilendirsek uygun olur mu?
O kadar çok kararlar alınıyor, yeni uygulamalar yapılıyor ki; herkesin bu değişiklikleri takip edebilmesi mümkün değil.
Şayet ilkemiz bilgiyi paylaşarak çoğaltmaksa ne duruyoruz öyleyse değil mi?

Düzenleyen Yalnız Çınar : 24-05-2006 saat 02:36
Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön