View Single Post
Eski 24-05-2008, 18:55   #536
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesut5 Mesajı Göster
İzzet Bey Merhaba..!Yöreden olduğunuzdan dolayı sizden bir konuda yardım talep edeceğim.Biliyorsunuz ki yöremizde zeytinler çiçekten meyveye dönüşmeye başladılar.Bu nedenle bu aşamadan sonra ne gibi bir ilaçlama yapmamı öneririsiniz.**** bu konu daha önce zuhur etmişse bir link verebilirmisiniz.Daha önceden bir defa bordo bulamacı,pamuk hastalığı için ilaçlama ve yaprak gübresi vermiştim.(Her ne kadar bu ilaçlamaları çiçekten önce yaptımsada biliyorsunuz yağmur yediler)Bana bu hususta yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...!
http://www.zae.gov.tr/bitkisagligi/
Bu site size fazlasıyla yardımcı olur.
Eğer bilemediğiniz bir şey olursa veya tanıyamadığınız bir zararlı hastalık olursa İl Tarım Müdürlüğündeki arkadaşlarımız ki burda isim vermek istemem size yardım için her zaman hazırlar.
Zeytinde çiçek dökümünden sonra zeytin güvesi zararı olabilir. Zeytinlerinizde ne var ne yok bilmediğim için bir şey söyliyemem. Zararlılara karşı hiç bir zaman "olmasın, gelmesin" diye ilaç kullanılmaz.
Fotoğraf eklerseniz gördüğünüz şeylerle ilgili burada herkez yardımcı olabilir.
Geçen pazar kendi zeytilerime baktım, hiç bir şey yoktu. Benim zeytinlerin dağda. Ama evimde bir ağacım var, sürekli sulanıyor, halkalı leke hastalığından epey zarar gördü, ,ilaçlamanın düzenli yapılması gerekirdi ama ben yapamadım.
Kolay gelsin.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön