View Single Post
Eski 23-05-2008, 16:46   #18
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Tekin bey cizimi beyenmenize sevindim.

Bonsai ilk başlayan her bonsai dostu elinde ki fidanı yeni bir şekil vermek için uğraşır ve bu çok uzuzn bir süreç olduğu gibi ağaç içinde yorucu olmaktadır.

Uzuzn yıların verdiği bir tecrübe ile kendi mantığımda birleştirdim bir olay sonuçu uygun formay yakın bir fidan aldığımda **** bulduğumda o fidanın ana şeklini koruyarak sadece daları belirli bir acı ile teleyerek ana formuna en uygun şekli vermeye çalışmak bonsai sanatına yeni başlıyan bir bonsai dostu için kısa sürede daha uyumlu bir ağaç elde etmesi yolu'nun bir şekli.

Bu sayede form vericem diye elimizdeki fidanı yıpratıp hem bu yıpğranmayı telafi etmesi için ağaçı beklerken birde istediğimiz dallanma ve sürügnlenmesi için geçen vakit kaybını en aza indirmek için ana fidan formunu bbize en yakın şekilde kulanmayı tavsiye ettim ben

Aslında ağaçınızda ki iki faklı gövdeyi tek bir yöne eğerek rüzgarla yatmış bir görselikde sağlana bilir.Tatı zatında birde ağaçınızın sağ **** sol tarafında ağaçda daha yüksek bir kaya ile dengeli bir kompozisyon sağlana bilir.
belki 3 yıl sonra şeklini değiştirmek istediğinzide ağaç dahada sağlıklı ve güçlü olduğu için bu çalışma kolaylaşaçakdır.
Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön