Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saira
Merhaba,
Birkaç hafta önce boyu 1 metre civarında bir hanımeli aldım.Plastik saksısını değiştirmem gerekiyor.Ama diğer küçük çiçeklerdeki gibi ters çevirmek olmayacak sanırım.Başka ne yapabilirim?
|
Ben şöyle yapıyorum; saksısını değiştireceğim bitkiyi toprağı dağılmasın diye 2 gün kadar sulamıyorum. Sonra saksıyı avuçlarımla kavrayıp hızlıca vuruyorum. (nasıl yazacağımı bilemedim) Hafifçe döndürüp tekrar aynı işlemi yapıyorum. Sonra bitkinin toprağa en yakın dip dallarının hepsini birden bir elimle sıkıca tutup, diğer elimle de saksıyı aşağıya doğru çekiyorum. Toprak hiç dağılmadan saksının şeklinde çıkıyor. Bitkinin köklerinin tüm toprağı kaplamış olduğunu görüyorsunuz. Zaten kalıp şeklinde çıkmazsa ve toprak dağılırsa bitki bu saksıya yeni geçirilmiş ve henüz yeni kök salmamış demektir.
Sonra, geçireceğim saksının altına yeteri kadar toprak serip bitkimi yerleştirip, yan boşluklara da toprakları sıkıca yerleştiriyorum. Bir iki gün suladıktan sonra toprak yerleşip boşluk kalırsa toprak ilavesi yapıyorum.