Mine hanım öncelikle tecrübelerinizle beni düzelttiğiniz için teşekkür ederim; ben bilgileri buraya kafam'dan uydurarak yazmadım. Prof. Dr. Rıza AVCIOĞLU nun yazdığı yeşil alan bitkileri kitabından aldığım ve bizim deneme parsellerinde uyguladığımız yöntemlere göre yazdım. Toprak fumigasyonu şu anda bir çok çim tesisinde yapılmaktadır, bunda metil bromit yerine toprak'ta çabuk çözünen magnezyum fostit kullanabilirsiniz ve metil bromilin yasaklandığından haberim yok zira fideliklerde bile kullanılmakta. 2. konuya gelince de eger siz toprağı silindirlemesseniz tohumlar düzgün bir formallik kazanmadan çıkarlar ve istediğimiz yeşil alan güzelliğini yakalamamıza izin vermezler. Solarizasyona gelince solarizasyon sonucunda hastalık etmenlerinden kesin kurtulanılacak diye bi şey yoktur zira toprak altındaki mikro organizmalar ortamın nem seviyesinin artması sonucunda topragın alt katmanlarına doğru yönelir'ler ekim zamanına gelince ilkbahar da bölge şartlarına göre c4 bitkilerinin dikimi yapılabilir ayrıca biçim fungal hastalıklar konusunda çok önemlidir . Mikoriza olayına gelince mikorizayı genelde bakteriler ve nematodlara karşı savaşta kullanımını biliyorum fungal hastalıklarda ne amaçla kullanıldığını bilmiyorum beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Süleyman bey size önerim lolium ve poa dan yüzde kırkar festucalardan da yüzde 10 ar koymanız zira festuca rubra rubra rizomlu yapısı nedeniyle tesisde kısa sürede diğer türlerle rekabete girip diğer türleri kötü etkileyebilir.
|