View Single Post
Eski 22-05-2008, 23:45   #27
limon_agaci
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-05-2008
ben ultrasonik ses dalgaları yayan aletin böcekler için olanını kullanıyorum herhalde yaklaşik 2-2,5 yıl oldu alalı ve çok rahatız. Şöyle söyleyeyim evimizde akrep olurdu ama artık evin içinde terliksiz dolaşşak bile aklımıza akrep gelmiyor. Muhabbet kuşumuzu da hiç rahatsız etmedi bu sizin bulduğunuz da benzer birşey olsa gerek bence eğer sitesinde aksi yönde bir yazı yoksa sinek ve haşaratı kaçirmaktan başka herhangi bir etkisi olacağını sanmıyorum.

Bana başlıkta bahsettiğiniz kapan yöntemleri çok acımasızca geldi. Hem o sinekleri o kapanlara çekecek birşey koyuyorsunuz hemde hayvan bir daha dışarı çıkamıyor. O kapan orada olmasa belki hiç o tarafa uçmayacak. Yazık değil mi bence hiç iyi fikirler değil bunlar. ekolojik denge kurmak çok daha mantıklı geliyor kulağa örneğin sineklerle beslenen kuşların yuvası ya da yarasa türünde şeyler..ya da ultrasonik ses dalgasi yayan aletler.

Bende evin içinde kara sineklerden çekiyorum. Ama sinek gördüğümde onu öldürmüyorum. Camı açıp kovalayarak dışarı atıyorum. Evin içindelerse açık pencerenin yarattığı hava akımı sinekleri zaten çekiyor ve o hava akımına kapılarak zaten dışarı çıkıyorlar. Bunun dışında saksıların çevresinde uçuşan birkaç küçük sinekde var ama onlara hiç dokunmadım.

limon_agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön