Nükleer enerji konusu teknik boyuttan çıkıp nerdeyse ideolojik hale geldi, ben nükleer enerjinin geleceğinin olduğuna inanıyorum, diğer pek çok teknolojik alandaki gelişmelere bakarsak nerden nereye gelindiği görülebilir. Şimdilik nükleer santral kurmak zorunda olduğumuzu sanmıyorum ancak üniversiteler mi olur Tübitak mı olur bu alanda teorik ve pratik çalışmalar yapılmalıdır. Günümüzde atomaltı parçaçıklar konusu çok işleniyor, mesleğimle uzaktan yakından ilgisi yok biliyorum ama zaten fikir yürütenlerin çoğunun da yeterli bilgisi olduğunu sanmıyorum.Gelecekte bu çalışmalar sayesinde radyasyon tehlikesi olmayan gerçekten temiz bir nükleer enerjiye ulaşma ümidi var bence. Türkiye sanayi devrimini kaçırdı ama hala şansı var bu alanlar da Genetik ve Nükleer Fizik'tir. Bu alanlarda bilgi birikimi ve deneyim sağlamalıyız tabi bu santral kurmadan olmalır, gereksiz riske girmemeliyiz. Yanlış anlaşılan bir konu da şu; çevreye zararsız ürünler derken bizler yalnızca kullanırken değil üretim aşamasında da çevreye zarar vermeden üretilmiş ürünleri anlamalıyız ancak bu konuda yeterli bilgimiz yok. Rüzgar ve güneş enerjileri ancak destekleyici enerjiler olabilir, fosil yakıtların ise dünyamızı ne hale getirdiği ortada. Nükleer enerji konusuna değişik bir açıdan bakmak için TÜBİTAK Yayınları'nda çıkan
"Çok Geç Olmadan" adlı kitap ilginç olabilir.
|