Sevgili arkadaşlar; internette bulduğum bir sistemi denemeye karar verdim ve ortaya şöyle bir şey çıktı.
Tesisatçıların, ölçüsünü "32' lik" diye tabir ettiği plastik su boruları, dirsekler ve te leri (sadece bu iş için) satın aldığım bir plastik kaynak makinesi ile birleştirerek yaptım.
Şu ana kadar yaptığım harcama (su motoru, zamanlama saati, 4 metre 32' lik plastik boru, dirsekler ve te lerin yanında kaynak makinesi de dahil ama onu saymayın siz. Ne de olsa demirbaş olacak, zira yazlıkta bunun gibi iki tane daha sistem kurmayı ve bunları yine plastik borulardan yapacağım bir çardak ya da seraya yerleştirmeyi düşünüyorum) 143,5 YTL.
Tabii besin tankı ve hortum da bunlara eklenecek ama ikisinin toplamının 30-35 YTL yi geçeceğini sanmıyorum.
Aslında yapım aşamalarını tek tek fotoğraflamak istiyordum ama fotoğraf makinem çalındı ve telefonun kamerasıyla da açıkçası çok net resimler alamıyorum.
Bugün iki-üç metre hortum alıp sistemin sızdırmazlığını kontrol edeceğim. Malum tesisatçılığı dün bu sistemi kurarken öğrendim. Umarım bir aksilik olmaz. Sistemin nasıl işlediğini daha sonra ayrıntılı olarak anlatacağım.
O zamana kadar merak edip incelemek isteyenler;
http://www.hydroponicsonline.com/11plan01.htm linkine göz atabilir. Şimdilik bu kadar. Görüşmek ve değerli yorumlarınızı okumak üzere...