View Single Post
Eski 20-05-2008, 11:20   #56
karinca70
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Babam geçen sonbahar derenin kenarlarını da betonlamış; bataklık bahçesinin sınırlarını bozmuş ve arasını (şelale havuzlarına erişebilmek için) betonlamış.

Dereyi yeniden düzenlerken su terazisinde hata yapmış. Bu yüzden dereleri boşaltıp, kenarlarını yeniden betonlayıp düzeltecek. Bu arada bataklık bahçesi ile dere arasındaki beton kısmı biraz daha yükseltecek ve üstünü çakıl ile kaplayacak.

Bataklık bahçesi boyunca; ön kısımlara soldan sağa 3 çeşit hosta, kobra zambağı, adını şu an unuttuğum çok yıllık bir yaprağı güzel görünümlü bir bitki ve 2 adet purple majesty Millet ve 2 adet fil kulağı bitkisi ektim. Orta kısma tüm bahçe duvarı boyunca ektiğim Japon Sabah Sefası sarmaşıklarının devamını ektim. Bu sene tüm duvar boyunca Sabah sefası çiçekleri yapmaya karar vermiştim. Arka kısma 5 tür Canna rizomları ektim. Ayrıca önceki senelerden kalan böğürtlen türlerine de dokunmadım.

Derenin kamelya ile arasındaki kısmında önceki seneden kalan sarmaşık güller, yuvarlak yapraklı hanımeli sarmaşığı, adını şu an hatırlamadığım bir sarmaşık ve clematis duruyordu (clematislerden bir tanesi kurumuş). Bu arada havuza yakın köşedeki beyaz noktalı yapraklı bodur Callalar da duruyordu; yanımda yeni getirdiğim 2 çeşit bodur Callayı daha ektim. Ayrıca kamelya duvarı boyunca kokulu Glayöl türü olan Acidantheraları, dereye doğru ise şeftali renkli latin çiçeklerini ektim.

Şelale havuzlarının taş duvar kısmını kaplaması için Amerikan sarmaşığı ve merdivene doğru gölgede büyümesi için sarmaşık ortancayı ektim.

Eklenen Resimler

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön