View Single Post
Eski 19-05-2008, 09:31   #6
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
TOHUMCULUK SEKTÖRÜNE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK…

18.01.2008

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile HAZERA Tohumculuk A.Ş. arasında, tohumculuk sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla, protokol imzalandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, HAZERA Akademisi olarak tanımlanan 2 yıllık eğitim projesi kapsamında, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinde üç ve dördüncü sınıflarında öğrenim gören bir grup öğrencinin belirleneceği belirtildi.

Açıklamada, bu öğrencilere iletişim ve etkili yaşam, liderlik, motivasyon, problem çözme teknikleri, sunu hazırlama ve raporlama tekniklerinin arasında yer aldığı kişisel gelişim, tohum üretim teknikleri ile tohum satış ve pazarlama teknikleri gibi mesleki gelişim eğitimleri verileceği dile getirildi.

Açıklamada, tohumculukla ilgili arazi çalışmalarına da katılacak öğrencilerin, eğitimin bir parçası olarak Antalya'da bulunan sektörün ileri gelen firmalarını ziyaret edecekleri, firma çalışmaları ile sektörün beklentileri hakkında bilgi alacakları da kaydedildi.

Tohumculuk sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan projeye çerçevesinde, öğrencilerin yaklaşık 16 hafta sürecek eğitim programının ardından sınava alınacakları, başarılı olan öğrencilere sertifika verileceği ifade edildi.

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezinin de eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere, sektöre kazandırılmaları ile iş bulmaları konusunda yardımcı olacağı bildirildi.

Kaynak:AA

www.kumluca.com.tr

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön