View Single Post
Eski 18-05-2008, 23:39   #35
okur
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2008
Sayın sudecan ben kendi deneyimim olarak güllerimi bu gibi hastalıktan korumak için kükürt kullanıyorum.
Kükürtü sarı toz halde çiçek satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. yalnız uygulama yaparken koruyucu giysi ve eldiven ve gözlük ve maske benzeri koruyucular kullanın

bu tozu yapraklara serpiştirin özellikle hastalıklı yaprakları incitmeden ovalarsanız eğer hastalık yeni başlamışsa büyük ölçüde düzeliyor. yalnız yaprakların üzeri tamamen toz olmasın, uygulamadan sonra dalları silkeleyin zaten yeteri kadarı yaprakta kalacaktır.
yağmur sonraları benim gözlemim bu hastalık oluşuyor ve br sebebide hava akımının az olması ve rutubet ve gölge olabilir. çünkü ben bahçedeki güllerimde hemen hemen tüm bu hastalıklara rastladım. bahçede havasız ve gölge ortam oluşuyor zaman zaman

ve size öneri olarak diyebilirimki ortama uygun gül cinsleri seçmelisiniz. aksi halde ne yapsanız boş cılız ve sağlıksız güller meydana gelir. Benim ısparta gülüm ne yaptımsa tam istediğim verimi alamadım aynı bahçede diğer cinsler çok iyi açtığı halde o hep cılız ve mutsuz gibi duruyor.

okur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön