View Single Post
Eski 18-05-2008, 23:24   #393
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
....bu ev ve sardunyalar Deprem fotografları sergimde ve Bayındırlık Bakanlığı sergilerinde Simge ev ve afiş olarak kullanıldı.

Ev üzerine düşen görevi yerine getirmişti(Korumacılık). Bu evin çevresindeki bütün betonarme yapılar yıkıldı ama bu ev ayakta idi.Geleneksel usulde yapılmış bir evdi. Deprem esnasında saksılar bile olduğu yerlerde kalmıştı.
Sayın Mahmut Leventoğlu,
Fotoğrafınız gerçekten çok etkileyici.
İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Günümüz modern (!) teknolojisiyle yapılan evlerin dayanıksızlığını ve ruhsuzluğunu kanıtlayan bir abide gibi kalmış bu ev… Sardunyalar hiçbir betonarme evi bu denli anlamlandıramazdı… Sanki kader birliği yapmışlar gibi sıralanmışlar…

Sardunya saksılarının devrilmemesinin nedeni sanırım o bölümün tam altında bulunan iki kemer olsa gerek…. Biliyorsunuz kemerlerin ortasındaki taşa kilit taş denir. Koca yapıyı tutan taşlar da bu ikisi galiba… Neyse amacım binanın yapısını tartışmak değil..

Ama duyguları tetikleyen bir fotoğraf bu… Keşke böyle bir olay olmasaydı da siz bu fotoğrafı çekmemiş olsaydınız… Ama oldu… Evet fotoğrafınız, sardunyalar olmasa bu kadar etkileyici olmazdı.
Sanki acının birer simgeleri gibiler…
Kutlarım…

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön