View Single Post
Eski 18-05-2008, 19:15   #174
YorkerJenny
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2008
Ev icinde kompost hazirlama:
www.territorialseed.com/product/101/20
yakindan gormedigim ama plastik cekmecelerin altinda hava delikleri varmis. Mutfak artiklari yumurta kabuklarindan, soydugumuz meyva sebze kabuklari, yemek artiklarina kadar her seyi kirmizi solucanlarla beraber bu bu cekmecelere koyuyorsunuz. solucanlar yiyorlar geriey kalan harika kompost.
www.territorialseed.com/product/96/20
charcoal (odun komuru - mangal komuru) filtresi kokuyu onlemek icin kullaniliyormus.
bahce icin
http://www.monkeyrivertown.com/image...le%20small.jpg
gibi bir sey yapabilirsiniz. Onemli olan hava almasini saglayacak delikli bir sey kullanmaniz lazim duvarlari icin. Her turlu dogal mutfak ve bahce atigi kullanilabilir deniyor. "Ama" bahcenizdeki hastalikli bitkileri bu komposta eklemeyin, bir de black walnut -siyah ceviz agaic, bilmiyourm orada var mi, yapraklarini komposta eklemeyin agac yapraklari da dahil zehirli, bitkileri oldurur. Baska ne cesit agac veya bitki var digerlerini olduracak kadar zehirli bilmiyorum. Ama bitkileriniz icin harika bir yiyecek hazirlamak, haftalik copunuzu azaltmak ve dogaya yardim etmek adina kompost oldukca onemli ve gerekli.
Kirmizi solucanlarin nerede satildigini bilmiyorum, burada internetde satiliyor, eger yakininizda orman varsa, olmus yapraklar, dusmus dallar, nemli toprak, kaldirinca onlari solucanlari bulacaksiniz. Pek zevkli bir is degil ama, bazi cocuklar solucan yakalamaya bayiliyor belki oyle birkac gonullu bulabilirsiniz :-))

YorkerJenny Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön