Konu: Cymbidium
View Single Post
Eski 17-05-2008, 20:18   #68
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın Korhan,

herşey iyi hoş güzel de sorunun ne olduğunu tam anlıyamadım. En azından soru soracağım demişsin ama doğrudan bir soru okuyamadım.

Sanırım tek sorun neden çiçek açmıyor? veya diğer satır arası bir soru da böyle yaptım ama doğru yapmış mıyım?
Evet herşeyi doğru yapmışsın. Gelelim orkidenin çiçek açmamasına yaprak gelişiminden anlaşıldığı kadarı ile orkide bulunduğu ortamdan ve şartlardan memnun. Ancak cymbidiumun çiçek açması için gübre veya besini yetersiz gelmiş olabilir. Bir de Cymbidiumlar bir saksıyı tamamen doldurmadan kökleri sıkışmadan çiçek açtıklarına ben şahsen tanık olmadım. Cymbidiumlar terrestrik orkidelerdir. Topraklarına humus katılması gerekir iken bunu ev şartlarda sıvı gübrelerle sağlamak daha uygun olur. Gübre isteği diğer Orkidelerden bu bağlamda daha yüksektir. Her sulamaya normal orkideye tavsiye edilen dozun yarısını eklemek sureti ile sulama yapın.

Bir diğer etken ise çiçek açmayı induke etmek için gece gündüz ısı farkı gereklidir. Bunun için yazın dışarıda bıraktığınız orkideniz sabah sıcaklığı 16 drece olana dek dışarıda bırakabilirsiniz gece ısının dışarıda daha çok düşeceğinden sonbahara doğru çiçek açmıya kalkışacağını gözlemliyeceksiniz. Ancak burda asıl sorun bu çiçeği eve alıştırmakda. birden ev ortamındaki fazla ısı ve ışık azalması çiçeklerini dökmesine de neden olacaktır.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön