View Single Post
Eski 17-05-2008, 19:54   #8
aykutalp
Ağaçsever
 
aykutalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2008
Şehir: -
Mesajlar: 34
Limon, önerine uyarak bugün Eminönü yerine Bauhaus'a gittim. Pazara kıyasla her yerin düzenli ve temiz olması insanın gerçekten hoşuna gidiyor. Eminönü'nde aynı zamanda evcil hayvan da sattıklarından kötü bir koku var. Fakat çeşit kısıtlıydı sanki. Bir de marketin bahçe bölümünde aldığım intiba, artık son fidelerin satışta olduğuydu. Sonbahara kadar -yani yazın- hiç ekim\dikim yapılmıyor mu?

Marketten bir yetişkin pembe ortanca, bir açmamış beyaz sardunya, bir Afrika menekşesi, bir cam güzeli, bir fesleğen, bir kaç tane de mevsimlik fide aldım. Şimdi her birinin forumdaki bölümlerini inceliyorum.

Buradan yalnız genel bir sorum olacak. Tahmin edebileceğiniz gibi hepsi dandik plastik saksı ve toprakların içinde duruyor. Şimdi kendi saksılarıma geçirsem sorun olur mu? Gardol marka çiçek toprağı aldım. [ph(CaCl2)=5,0-6,5] Üzerinde "torf" ibaresi yok ama alışveriş fişinde "ithal torf" yazıyor. Gübre olarak da Anadolu marka sıvı bitki besini aldım. [Toplam Azot=%4, Fosfor=%6, Potas=%6, Toplam İzelement=%1,275] Hepsi için uygun mudur? Bir de saksılarımda drenaj delikleri yok, açayım mı?

P.S Mine Hanım, geçen sefer "salon gülü" adıyla bana satılan bitkiyi bugün de gördüm. Bu sefer üzerinde "peyzaj gülü" yazıyordu.

aykutalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön