View Single Post
Eski 17-05-2008, 10:49   #250
ozanutku
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-05-2006
Şehir: MANİSA/ SALİHLİ / Yeniköy
Mesajlar: 280
Sayın açık pozisyon

1- Cevizler Şebin ve bilecik çeşitleri,
2- Toprak yapısı kireçli ve geçirgen olmayan bir yapısı var. Yaz ortasında bile bir iki karış kazınca altı nemli bir toprak yapısı
3- Cevizleri 10x10 olarak diktik 16 dönüme
4- Toprak için hazırlık yaptığımız söylenemez, Ekim/2006 gibi dikilecek yerleri açtırdık, Şubat/2007 de dikimi gerçekleştirdik.
5- 160 ceviz fidan + 1100 adet mahlep(onlarda bu sene allahdiyen kirazından aşılandı) 3 kişi 2 günde dikti.
6- Dikimden hemen sonra 25 'er lt. su verildi bütün fidanlara ayrıca Haziran ayındada humikasit takviyesi yapıldı (60 ' ar lt. su ile) Sulama sistemi geçen sene tankerlerle yapıldı , bu sene eski usul su kuyusu yaptırdık 12 metre derinliğinde .( Önümüzdeki 1-2 sene içinde meyve bahçemizin yakınlarına sulama göleti projesi hayata geçirilecek devlet tarafından)
7- Henüz bordo bulamacı veya herhangi bir işlem yapmadık.

(Yanlız fidanları dikerken köydeki akrabalar, çıplak köklü 2 metrelik ceviz fidanlarının görünce bunların tutmayacağını , boşuna uğraştığımızı söylemişlerdi.) 160 fidanda 15 zahiyat bizim için büyük başarı,

Sertifikalı fidanlarda dolayı dönüm başına 250,00 YTL devletten para almıştık , zaten o para masrafı hemen hemen karşılıyor, Yanız her sene İlçe tarımdan kontrole geliyorlar , tutmayan fidanların yerine hemen yenisinin dikilmesini istiyorlar. (Galiba kontrol 4 sene devam edecek)

ozanutku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön