View Single Post
Eski 17-05-2008, 01:30   #3031
Kadir Çetintaş
RastaN

Giriş Tarihi: 17-06-2007
Merhaba Arkadaşlar,

Sorduğum bitki;

Oxalis Hedysaroides : Kırmızı Yapraklı Yonca.

imiş! Nette değişik renklerini de gördüm, yeşili var mesela.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi venus Mesajı Göster
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp

Bu bitki Oxalis hedysaroides : Kırmızı yapraklı yonca. Ben de bundan yetiştiriyorum.
Sn.Kadir Çetintaş,
Sanırım aynısı sadece renk farklı sayfa 65 mesaj no 458
Saygılar
Not: Konu içi aramada yonca yazarsanız ilgili sayfalara da ulaşabilirsiniz.
Sn. Venüs çok teşekkür ederim. O kadar da aramıştım sayfaları elli ile altmış arasında pes etmiştim, demekki az ilerideymiş benimkisi.
Zamanınızı aldım.Çok teşekkür ediyorum.

Sn. Sukranayalp'e de teşekkürler. Eğer kendisi de görürse birde çoğaltılması ve bakımı hakkında bilgi verebilirmi bizlere?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemosan67 Mesajı Göster
Sevgili Kadir Çetintaş,aynı çiçekten bende de var.geçen sene 2 yaprak halinde arkadaşımdan almıştım.Şimdi 7 yapragı oldu.Minicik çiçekler acıyor.Bende adını bilmeyenlerdenim. Işıgı ve suyu seviyor.İnşallah adınıda öğreniriz.sevgilerrr
Sn. cemosan67, siz çoğaltmak için neler yaptınız acaba?
Ben çiçeğini aldığım yerde solmuş halinde görmüştüm, kendiminkinde değil çiçek bir yaprak daha görsem, bahtiyar olacağım. Geldi geleli üç yaprak kaybetti sadece bir yaprak çıkarttı. Hem işık istiyor hemde sıcak olmayacak. Çıka çıkada yoncagillerden çıktı. Bahçelerde yeşilleri deli gibi sarar, biz teker teker yaprak bekiyecez anlaşılan. Neyse kırmızı olsunda...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi filizoztr Mesajı Göster
Sn. Cemosan67 ; o çiçek Sn. Venüs'ün de söylediği gibi kırmızı yapraklı yonca büyük ihtimalle. Ben de geçen sene bahçeye dikmiştim, yaprakları ve çiçekleri ışığa göre açılıp kapanıyor. Çiçeklerinin rengi çok açık pembeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Sn.filizoztr, sizinkinin bahçedeki durumu nasıl? Güneşe dayanabiliyor mu? Nasıl bir yere diktiniz? Ne sıklıkla sulanıyor? Hani saksıda çok nazlanırsa bahçe cezası vereyim mi bende diye soruyorum!?

Bizde yonca kardeşliğimi kursak ne!? İlgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler!

Kadir Çetintaş Çevrimdışı   Başa Dön