Güler Ablacım, biz enginarların ortasındaki dikeni ve etrafındaki ilk 2 sıra yaprağı koparıyoruz. kaynayan limonlu suya atıp 3-5 dk. bekletiyoruz. O zaman ortadaki dikenler sanki daha kolay çıkıyor gibime geliyor. Bizler öyle büyükşehirdekiler gibi yapraklarını soymuyoruz. yemek yapacaksak 4-5 bölüyoruz. Dolmasını yapacaksak da dolma harcını yapraklarının arasına yerleştiriyoruz. Midye yer gibi pirinçli yaprakları sıyırıyoruz.(nasıl yazacağımı bilemedim) Saplarını da soyup pişen enginarların içine atıyoruz. yapraklarını haşlayıp suyunu içiyoruz. çanak şekline getirecek olsak bile yeşil yapraklarını yine yemek ve haşlama gibi değerlendiriyoruz.
İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir.
|