View Single Post
Eski 15-05-2008, 14:00   #431
nazlı06
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Güler Ablacım, biz enginarların ortasındaki dikeni ve etrafındaki ilk 2 sıra yaprağı koparıyoruz. kaynayan limonlu suya atıp 3-5 dk. bekletiyoruz. O zaman ortadaki dikenler sanki daha kolay çıkıyor gibime geliyor. Bizler öyle büyükşehirdekiler gibi yapraklarını soymuyoruz. yemek yapacaksak 4-5 bölüyoruz. Dolmasını yapacaksak da dolma harcını yapraklarının arasına yerleştiriyoruz. Midye yer gibi pirinçli yaprakları sıyırıyoruz.(nasıl yazacağımı bilemedim) Saplarını da soyup pişen enginarların içine atıyoruz. yapraklarını haşlayıp suyunu içiyoruz. çanak şekline getirecek olsak bile yeşil yapraklarını yine yemek ve haşlama gibi değerlendiriyoruz.
İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön