Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Jhoncliffhanger iyi gunler, Diger arkadaslardan da cevap bekleyiniz. Mutlaka birileri size cevap verecektir. Benim onerim ise.
Karisimlar icerisine, toz boya ekledikten sonra istediginizi elde edemiyorsunuz.
Siz de boya karistirmadan once kayalarla selalenizi bitirip sonra istediginiz dogal renge, uygun boyalarla boyayiniz.
Sanirim Nalan hanim da bunu uyguladi. Burayi gorurse mutlaka sizi yanitlaycaktir.
Kolay gelsin.
|
sevgili moderatörüm,
öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. ancak, yapay kayaya doğal bir görünüm verecek (tek) rengi tutturmanın imkanı var mı? diye de düşünmeye başladım. otellerde, dinlenme tesislerinde (vs.) gördüklerim (ve tabii sizin eklediğiniz linklerde de) gerçeğe çok yakın. sanki tek bir renk ile boyanmaktan ziyade, girift halde bir karısım var gibi. bir defasında merak edip, bu kayalardan küçük bir parça kopartıp altına baktım:üsteki renk ile aynıydı. zaten bahsettiğim kayaya bakınca girinti çıkıntılarına göre değişik renk ve tonları görüyorum.
hani farklı renklerin karışımı desek, o zaman da homojen bir dagılım nedeniyle karışımın sonucunda tek bir renk çıkar ki; bu da kaya rengi olabilir mi bilmiyorum?
özetle, (sonraki aşamada) boyalar kendi arasında karışırsa ortaya homojen (ve tek) bir renk çıkar, ama boyalar diğer malzemeler ile karışırsa sonuç istediğimiz gibi (değişik tonlarda) çıkabilir. ki; çıkıyor da, ama sertliği veremiyor maalesef
konu hakkında bilgisi olan tüm arkadasların yardımına ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler
sedat demir