Konu: Çim
View Single Post
Eski 14-05-2008, 00:14   #99
akinal33
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-08-2007
ben agrostisler için vermiştim karışımlarda karışımın türüne göre 50 ile 70 arası yanlız size tavsiyem koyun gübresi eklemeyin eklyecekisenizde fermantasyona girmiş gübre kullanmanız zira içinde yabancı ot tohumları olabilir ayrıyetende silindirin mutlaka tohum atılmadan önce yapılması gerek çünkü zeminin sıkışmış olması gerek kapak kalınlığı 0,5 cm olsa yeter mantar oluşumuna en büyük engel kusursuz tesviye ve kökleri 15-25 arası derinliklere inen graminea familyası için yeterli sulamadır ve en uygun biçim yüksekliğinin seçilmesidir ilaç olayına girince benim ilaç derken demek istediğim total herbisit ve toprak fumigasyonu uygulamanız toprak fumigasyonu 15-20 cm ye kadar toprağın içine kalsiyum siyanamid, metil brommit,formaldehit v.b. Gibi zehirli gazlardan enjekte edip üzerinin hava almasının engellenip toprak içinde ki tüm canlıları öldürmeye yönelik sistemi kullanabilirsiniz yanlız burada seçeceğiniz madde toprakta uzun süre kalan maddeler olmamalı aksi taktirde çim tohumları da çimlenmez bu arada toprağın tesfiyesini düzgün verir ve sulamayı fazla yapmassanız mantar sorunu olacagını zannetmiyorum bu arada yeşil alanı ne için kullanacağınızı söylerseniz size bir kaç karışım önerebilirim

akinal33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön