View Single Post
Eski 13-05-2008, 20:43   #2991
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Arkadaşlar; çok ilginç bir tecrübe yaşıyorum. Buradan paylaşıp, bitkinin ne olabileceği konusunda fikrinizi almak istedim.

Yaklaşık bir- bir buçuk ay önce Kıbrıs'ta birçok şeyi bir arada satan (porselen- plastik, oyuncak, tabak, tencere vs,vs,vs) bir mağazada üzerinde ucunu kırıp sulanırsa içerisinden bitkinin yeşereceği ve kesinlikle toprak kullanmamam gerektiği yazılı seramikten bir yumurta (üzeri matrak matrak yüz resimleri ile süslenmiş) aldım. (sırf merakımdan). Ucunu güzel kırmayı beceremedim ama suladıkça gerçekten de içerisinden bir bitki yeşermeye başladı. Yumurtanın içerisinde toprak değil farklı bir karışımı vardı. Bitkinin ilk şekli kuru bir bakla gibiydi. İşin ilginci bitki yeşerirken üzerinde good luck yazısını da gördüm. (sanırım çin malı bir yumurta ve şu çinliler herşeyi yapabiliyor) Şu anda bitki büyümeye başladı. Şimdi de ismini merak ediyorum.
Ne dersiniz bu çin malı bitki ne olabilir?

Fotoğraflarda altta görülen taneler suladıkça yumurtanın altından çıkan toprak yerine kullanılan malzeme. Bu arada yumurtanın alt kısmı açık ama küçük bir kağıt ile kapatılmış.

Eklenen Resimler

Buket Aknar Çevrimdışı   Başa Dön