Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 13-05-2008, 16:57   #755
Phin
Ağaç Dostu

Phin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sular özelikle de chlorlanmamışlarsa veya ozonlanmamışsa durdukları zaman içinde bir dizi bakteri üremesi oluşması kaçınılmazdır. Bu topladığınız yağmur sularını ışıktan veya güneşten uzak karanlık bir yerde saklamanız uygun olur. Ancak burda aktif kömürden filtremenenin asıl sebebi havadan yağış esnasında atmosferden katılan bir dizi zaralı olabilecek kimyasalları da süzmek. Bunun için filtre kahve düzeneği gibi bir düzenek yapılabilir..., veya bir huniyi deliğini pamukla tıkayıp içine bir miktar aktif kömür doldurulur. Su burdan süzülür. Hava temizlemede kullanılan aktif kömürlere hoş koku veren moleküller katılmış olabilir ancak bizim kullanacağımız aktif kömür su arıtmalarda kullanılan veya akvaryumcuların kullandığı cinsten granül aktif kömür olmalı.
Sn. Praecox,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, uzun zamandır bu bölümü takip ediyorum.

Geçen yıl aldığım Phalaenopsis maalesef şu anda sizin önceki sayfalarda örnek olarak gösterdiğiniz göbek çürümesi ve çökerten in son safhalarında. Sanırım onu kurtarmayı başaramayacağım. Tamamen yanlış sulamaktan oldu.

Ve dayanamayıp bir tane daha aldım, bu sefer sulamaya dikkat ediyorum.

Yukarıdaki mesajınızı görünce aklıma şöyle bir fikir geldi, evde 12 yaşında bir su kaplumbağasının olduğu bir akvaryum var, içinde de neredeyse 20 litreden fazla su var. Bu su aktif karbon, seramik ve sünger filtreden geçiyor, sizce phalleri sulamak için bu su kullanılabilir mi?

Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön