uzun bi aradan sonra ilk defa mesaj atıyorum ama halim duman, acil yardım isteği nedeniyle de denebilir. konu fulle ilgili olduğundan buraya yazıyorum.
fulumün yapraklarımın alt kısımlarında örümcek gibi ağ yapmış ve bu ağların üzerinde gezen çok küçük(gerçekten çok küçük, un tanesi kadar) beyaz böcekler var. daha önceden bu böcekleri ve ağlarını elimle temizlesem de artık iş çığrından çıktı yetişemiyorum, bütün bitkiyi temizlediğimin 3 gün sonrası yine sarıyorlar bütün yaprakları, dolayısıyla buraya sormak aklıma geldi. öyleki fulum geçen sene bu zamanlarda açmış olmasına rağmen henüz çiçek tomurcuğu bile vermedi, üstelik yaprakları da hafiften sararmaya başladı. aynı böceklerden sellukada da var, ama onun yapraklarını ayda bir temizlemem yetti şimdiye kadar, daha yayılmadılar. resimlerini çektim ama böcekler ne kelime ağları bile çıkmadı resimde, sağlam bir makro çekim yapmak gerekir ancak bende makro lens olmadığı için onu da yapamıyorum :S
mevlana kim olursan ol gel demiş, fulü böceklemiş bir çiçeksevere de yer varmı aranızda?
yardımlar için şimdiden teşekkürler
|