Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eeylems1977
Sayın cetvel,
Bu gece Ataköy galleria civarına çapa ile gittim ve bir poşet daha topladım.Anayolun kenarında bizden 50-100 m ilerde bir bey daha lale soğanı topluyordu yoksa o sizmiydiniz? 
Toprağın içi lale soğanı dolu azıcık karıştırınca bir sürü çıkıyor.Belediyenin tekrar kullanacağına inanmıyorum.Zaten kullanmıyorlarda.
Lale soğanları genelde 3 lob a ayrılmış vaziyette ama içlerinde fıstık gibi küçük soğancıklarda var atmaya kıyamıyorum bunları nasıl değerlendirmeliyim 
|
Son 10 gündür hergün akşam üzeri 19:00-20:00 saatleri arasında bölgeye rutin ziyaret yapıyorum; yalnız bu sene çok daha fazla insan lale soğanlarını topladığı için, bölgedeki insan sirkülasyonu oldukça fazla. Bu sebeple ben miyim, bilmiyorum doğrusu

ama eğer uzun saçlı ve siyah polar giymiş birisini görürseniz, işte o benim.
Ben en ufak lale soğanını bile ziyan etmemek için azami dikkat gösteriyorum, hatta toprak bellenirken, belin ikiye böldüğü soğanları dikkatlice inceleyip çok zarar görmemiş olanları dahi topluyorum.
Eylem hanım, topladığınız soğanları poşette fazla tutmayın lütfen, soğanların üstündeki toprakları elinizle temizledikten sonra havadar bir yerde neminin kuruması için bekletin. Ben iki gündür bir poşete yeterli ilgiyi gösterememiştim, soğanların kabuklarının nemli olması sebebiyle hemen küflenmeye benzer bir durum belirmiş. Aman dikkatli olun lütfen...
Bu sene bahçemdeki soğanları daha yeni çıkardım, fakat hala toprakta bıraktığım (çünkü yaprakları hala yeşil) iki parti soğanım var (siyah ve sarı). Renklerini karıştırmamak için gerçekten de o kadar itina gösteriyorum ki, annem bile şaşırıyor. Kırmızı, beyaz ve sarı soğanlardan 20şer, siyah soğanlardan 10 tane dikmiştim. Bölünmeleri münasebetiyle sayıları epey artmış oldu. Renk renk ayırıp saklamaya başladığım soğanlar, gelecek sene bahçemde renk cümbüşü yaşatacak bize...