Bahsetiğiniz aktif kömürler veya filtreler çok spesifik kömürlerdir vede üzerinde renk kodları ile veya hangi gaza kullanılacağını belirtilmiş kömürlerdir. Bazik asidik nötr ve diğer bir dizi özel gazı filtreleyen ve/veya nötralize eden katkılar kömüre yüklenmiş olabilirler. Ancak bunlar daha pahallı kömürlerdir. Birileri bunu kontrolsüzce yapıyorsa ona bir şey diyemem. Bu bağlamda güvenilir bir su arıtma şirketinden alınması elbette uygun olur. Kırmızı toz biber alacağımız yerde kiremit tozu alıyorsak, veya şamfıstığa bezelye kırıntıları dolgu maddesi gibi kullanılmış ise bu olağan bir durum olmasa gerek.
Gerçi ben yıllarca yanlış torf kullanımı sonucu bir dizi bitkimi kaybettim bunu da bundan önceki mesajlarımda yazmıştım, ancak burda benim tek tesselim bu kömürlerin biraz daha pallı olduğundan buna kimsenin yeltenemiyeceğidir Ancak uyarınız için teşşekürler son günlerde ulu orta etrafa atılan gaz bombaları sonucu bu kömürlerin de ayağa düştüğü vede adam sendecilik anlayışındaki satıcıların müşteriyi kaçırmamaları, veya tualet kağıdı yok zımpara kağıdı verelim zihniyeti ile birileri bunun ticaretini yapıyor ise de bunun kontrolü de amatörler için biraz zor olsa gerek.
Uyarınız için tekrar teşekürler.
|