|
Sevgili Özlem, hakikaten bu bölümden haberim olmamış,öncelikle söylediğin için çok teşekkür ederim. Bölümü okurken ne kadar duygulandığımı anlatamam.Bu işlerin çoğu kaybolmaya yüz tutmuş durumda. Dünyanın imrendiği Anadolu ve Türk Sanatı' nı yitiriyoruz. O güzelim stilize çiçek ve motifler gidiyor yerini abuk sabuk motifli makine halıları ve işleri alıyor ve ya çinden gelen örtüler geliyor ve yazık ki, yeni nesil genelde bu konuda oldukça bilgisiz ve bilinçsiz. Belki 10000 yıllık bir kültürün imbiğinden süzülen zanaatlar bunlar ve yapanları, sevenleri görmek beni inanılmaz mutlu etti.
Benim gibi sanat tarihçi bir arkadaşımla bu konuya eğilmek istiyoruz. Şu anda yer arayışı içindeyiz. Kültür Bakanlığı ve belediyeler ile irtibattayız onlardan da destek bekliyoruz. Bir Sanat ve El Sanatları projemiz var. Bu projenin amacı sanatçıları ve zanaatçıları desteklemek. Sanatımızı önce bizlere, gençlere ve ilgilenenlere sonra dünyaya tanıtmak, bunun için bir de internet sitesi çalışmasına başladık. Elişlerini değerlendirmek isteyenlerin ve ya bu konuda fikir beyan etmek isteyenlerin
sahire79@hotmail.com adresine muhakkak mail atmasını rica ediyorum.
1 ay gibi bir sürede Ankara' da sanat ve zanaat merkezimizi oluşturacağız.
Bu basit bir iş değildir. Bunlar elişi göz nurudur, bilgi, sevgi, emek ve estetik zevk ile yapılır. Bu çiçek sevgisi, bu doğa sevgisi ve bu sanat sevgisi bizim genlerimizde mevcuttur.
Yapanların ellerine, gözlerine, ilgilenen ve anlayanların yüreğine sağlık...
|