View Single Post
Eski 07-05-2008, 20:53   #11
Funda Kalaycıoğlu
Ağaç Dostu

Funda Kalaycıoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Sayın Mine Hanım,
Bir süredir seralarda Melia Azedarach (Tesbih ağacı) aramaktaydım. Bugün Alibeyköy Belediye fidanlığındaki bir orman mühendisi (bir kaç saat kadar aradığım diğer ağaçlarla gerçekten çok ilgilendikten sonra) ellerinde bir kaç tane 12-14 kutür yeni söküm Tesbih Ağacı fidanı olduğunu söyleyerek epey tereddüt etti ve sonra 'Aslında yeni söküm pek vermek istemem ama...Yok yok; ağacı iyice desteklersiniz, bir şey olmaz. Merak etmeyin, alın' dedi. Zaten fiyatı da pek bir şey değil.
Ben ne demek istediğini anlamasam da, gereken teknik bilgiye sahip olmadığım için ısrarlı olup bir şeyler soramadım. Cuma günü diğer ağaçları almaya geldiğimde karar vereceğimi söyledim.
Silivri'deki diğer bahçelere de bakan emektar fakat çekirdekten yetişme bahçevanımız da "Abla ben senin bu garip ağaçlarından, çalılarından bir şey anlamıyorum zaten; şimdi ne diyeyeyim ben sana..." deyip kestirip attı telefonda...
Böyle garip bir soruyla sizi meşgul ettiğim için üzgünüm fakat bu ağacı çok istediğim ve yanlış bir şey yapıp da zavallıyı öldürmekten korktuğum için size danışmaktan başka çare bulamadım.
Bana bir fikir verirseniz sevinirim.
Saygılarımla.

Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Başa Dön