Sn. İzzet Bey ,
Sorunuma göstermiş olduğunuz ilgi için öncelikle teşekkürlerimi arz ederim. Çevremdeki bazı konuyla ilgili kişiler ile yaptığım görüşmeler sonucu , zannedersem zararlıyı tespit etti diye düşünüyorum. Bazı fidanlarda küçük salyangozlar vardı , bunun fidanlara özellikle filizlere zararlı olacağını söylediler , doğruluğunu bilemiyorum ama , bana inandırıcı geldi. Bir kaç tane resim ekliyorum (Resimlerde salyangoz yok) , orada fidanların sürgünleri sanki biraz deforme olmuş gibi . Malumunuzdur Delthametrin etkili maddeli ilaçlar zeytinde , zeytin güvesi , zeytin kara koşnili
vb. zararlılara karşı kullanılmaktadır . Bu nedenle daha önce Delthametrin etkili maddeli bir ilaç kullandım ama etkili olmadığı düşüncesindeyim , sonradan biraz daha araştırınca buna salyangoz zararlısının neden olduğu ve buna da Delthametrin terkipli ilaçların etkili olmadığını öğrendim. Ancak hafta sonları müsait olmam nedeniyle zamanım kısıtlı olduğundan geçen hafta sonu elimde önceden kalmış olan Methidathion etkili maddeli Supracide adlı ilaç ile 15 kg. lık sırt tulumbasına 15 gr. dozajında uygulama yaptım , hafta sonu durumu inceliyeceğim , sonuçtan sizi de bilgilendiririm. Saygı ve selamlar . .