View Single Post
Eski 07-05-2008, 08:42   #243
açık-pozisyon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2007
Sn. efekara,

Diğer konudaki mesajınıza istinaden buraya cevap yazıyorum, konular karışmasın diye... Öncelikle sorularınıza cevap vereyim. Piketaj, arazideki fidanların yerleşim planı ve bu plana göre kazıkların çakılarak fidelerin nerelerden geçeceğinin belirlenmesidir... Sıra arası ve ağaç mesafesi olarak örneğin 7x7 dendiğinde 7m sıra arası, 7m de ağaç mesafesi oluyor. 10x7 yapabilirsiniz, 10x10 yapabilirsiniz... Aşağıda benim 2 da için çizdiğim piketaj planı var... Burada 2 da için 20 fidan var, fidanların tam ortasına (çizgilerin kesiştiği kırmızı noktalı yerlere) birer fidan daha (12 adet) dikilebilir. Bu durumda sıra arası 5m'ye ağaç mesafesi de 7m'ye düşer, da başına fidan sayısı 16 olur ama ağaçlar büyüdüğünde birbirini sıkıştırması problemi oluşabilir.

Kavlatmak ise, cevizin yeşilkabuğunu soydurmaktır... Ceviz yeşil kabuğu ile depolanırsa nemlenme, çürüme yapabiliyor. Toplandıktan hemen sonra kavlatılmalı... Daha sonra pazarlanmalı...

Not: Daha önceden de dediğim gibi bilgilerimin tümü teoriktir, pratik hiçbir tecrübeye sahip değilim, tecrübeli arkadaşların bilgilerinden de faydalanmak isterim.

İkinci Not: Çanakkale (Bayramiç), Balıkesir bölgelerinde kapama ceviz kurmak istediğimi söylemiştim. Bu konuda her türlü yardımı bulunabilecek arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Arazi temini, fidan tavsiyesi, daha önceki tecrübeler, bakım konusunda yardımı olabilecek kişiler, ortaklık yapmayı düşünenler, tavsiyeler, uyarılar, vs...

Eklenen Resimler

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön