Merhaba arkadaslar.Ben araniza yeni katildim.Almanya da yasiyorum.10 sene beklemeden sonra ben de bu yil bahce sahibi olabildim.Annem Denizli de yasiyor.Al carsidan bir kilo domates ye diyor.Ama ben topragi okadar cok seviyorumki anlatilmaz bir duygu.Bahceye yatak serseler hic eve gelecegim yok o derece.Bahcemde erik,kirsaz,elma,ceviz hersey var.2. dünya savasindan sonra sahibi dikmis.Simdi onlar ölünce bize kaldi.Cok fideler yetistirdim.Sari renkli kiraz domates,rus domatesi,biber,bakla,tere,roka,vsssssss.Ama tecrübem yok tabi sizler gibi.Sizlerin yardimina cok ihtiyacim olacak buralarda.Annem zaten bu islerden anlamiyor dedigim gibi.Burada hava tam isinmadi.Fideleri dikmedim daha bahceye.Ama bir sira domatesi tünelin icine diktim.Simdilik durumu iyi.Fasulye,bezelye vs. gecen hafta diktim.Karalahanayi direk bahcede sira üzerine serptim,cimlenmisler.Ama burda cok sümüklü böcek var.Kabuksuz kahverengi.Onlarla mücadele etmem gerek.Yoksa sebzeler ziyan olacak.Birde domatesi tünelin icinde ne aralikla sulamaliyim.Daha cok kücük fidelerim.Cok sularsam cürürmü.Hepinize simdiden tesekkür ediyorum.Iyiki varsiniz,bu site iyiki var.Bahce isleri,toprak memleket hasretimi biraz unutturuyor bana .SEVGILER..
|