Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sempre82
Merhaba Mine Hanim,
Gemlik Cinsi Zeytin Ağaçlarimin Meyveleri Hergün Dökülüyor Ve Kuruyor..sik Sulamama Rağmen Bir Türlü önüne Geçemiyorum..yanliş Yaptiğim Birşey Mi Var? Saygilar...
|
Merhaba sempre, Yazınızı okudum cevap verme ihtiyacı duydum,Zeytin ağacı bir defa 15 günde bir sulanmaz. bilhassa çiçek döneminde su verilmez.Su verirsen döker, ikinci birşey her ağaç meyve döker dökmiycek diye birşey yok,(Nedenleri çoktur) **** siz budamada yanlış yapıyor olabilirsiniz,**** zeytin güvesi,zeytin sineği ile mücadele etmiyorsun.Böyle forumlara yazarak çare bulacağınızı zannetmiyorum, Çünkü ağacı tanımak toprağı tanımak lazım. Benim behçemde zeytin bağçesi ama içindeki ağaçların herbiri gelişimine göre bakım ve budaması yapılır. toprak yapısına göre sulama ve gübreleme yapılır. (Herşey su ve gübre değildir) Biz sizin toprağınızı, ağaçınızı, tanımadan şudur demek yanlışın en büyüğüdür. Diyende benim karşıma çıksın. Size tavsiyem önce toprağınızı çok iyi tahlil ettirin, ve edin toprağınızı siz tanıyın, (nasıl bir toprak neye ihtiyacı var) Sonra ağaçlarınızı sevin, ve ona göre müçadele edin. Göreceksiniz herşey düzelecek.Size iyi ürünler almanız dileğiyle HOŞÇAKALIN