View Single Post
Eski 04-05-2008, 21:31   #474
bluecrop
Ağaç Dostu

bluecrop's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
dejavu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maydon0z Mesajı Göster
Rengi mor siyah arasi. Lekesi cikmiyor. Buyuklugu hormon yemis karadut'a benziyor. Karadut diyorum degil diyor, ahududu/bogurtlen diyorum o da degil? Bu meyvelere benzeyipte bu meyvelerden olmayan bisey varmi aceba?
sanırım dejavu dedikleri bu olsa gerek ; hanı bir anı yaşarken ben bunu daha önce yaşamıştım deriz ya hanı bilinç altımız bize oyun oynuyor sanırız . şu anda o tip duyguları yaşıyorum.
sn maydanoz anlattıklarınızı 2 yıl önce babamla aramızda geçen diyalogda hatırlıyorum . Babam ahududu ağacından (franbuaz) bahseder dururdu. 2 yıl australıas morus (avustralya karadutu)na ahududu deyip durdu bir turlu ikna edemedik ne de olsa haklılık payı vardı kendince fidanı aldığı satıcı franbuaz diye tanıtmış ve tadıda keskin boğürtlen tadına benziyordu. ezberimizdeki dut tadı yoktu gerçekten duttan farklı bir meyve olmalıydı. 2 yıl boyunca ismi ahududu kaldı.şimdi anladık ki avustralya karadutu imiş bu esrarengiz meyve
Evet tabiriniz doğru hormon yemiş dut görüntüsü var lekeside normal şartlarda çıkmıyor. ( lekenin yapraklarının sert bir cisimle dövülerek köpürtülüp ortaya çıkan jelle yıkanması haricinde )

http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=40

bluecrop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön