Sevgili cemal.S ,
Ben kendim Moso, Lako ve Dendrocalamus cinsi Bambulari tohumdan ürettim. Lako ve Dendrocalamus türleri Tropikal türler yaklasik 5°C nin altinda yasama sanslari yok. Bu türler Antalya civari icin uygun sanirim. Bzim Marmara bölgesinde ancak örtü altinda yasama sanslari var soguk kis mevsiminde. Tohumdan üretim biraz zor oluyor nedeni de saticilarin taze tohum satmamalari olmali.
Besenkar, mutlaka sizin Bambu parkiniza gelip görmeyi istiyorum. Web sayfanizi cok zaman önce görmüstüm sizi ayrica bu ise yüreklice gögüs germis olmanizdan dolayi da kutluyorum. Tebrik ederim.
Bazi arkadaslarin da daha önce bu forumda Bambu konusunda cok hararetli calismalar oldugunu ve daha sonra birden konunun kapandigini yazdiklarini okudum. Bu konuyu bende merak etmistim ve eski yazilanlari tek tek okudum. Malumunuz bizim halkimizda mutlaka birileri cikar ve ortaligi karisitip sonra da kenara cekilip seyrine bakar. Bu tarz kisiler malesef burada da var. **** bana o tarz bir izlenim dogurdu okudugum eski yazilanlar. Neyse bu benim düsüncem burada ortaligi karistirmak degil yapici olabilmek icin bulunuyor ve yaziyorum.
Ben tohumlari ebay üzerinden aldim. Ama her saticinin tohumu ayni kalitede olmuyor taze tohuma denk gelmek sans isi yani. Ayrica Cüce Bambu bitkileri de olmak üzere toplam 13 tür Bambu toplayabildim. Bunlari Türkiye florasina eklemek icin ugrasiyorum. Bir gönül isi iste, buna gönül verdim.
Ve cok övünerek bir sey daha söylemek istiyorum; o da Türkiye´ye burada forum yöneticisine söyleyerek actirdigim Enerji Bitkileri sayfasinda tanitimini yaptigim Miscanthus Giganteus bitkisinin yumrularini yine forumdan bir arakadas icin temin ederek Türkiye´ye gönderdim. Simdi Türkiye´de artik Miscanthus Giganteus bitkisi de var.
Umarim ülkemizde de Bambu`ya gercekten gönül veren azimli yapici kisilerin sayisi cogalir ve Bambu´yu Türkiye insani da cok gec bile olsa tanimis olur.
Bambu´ya gönül veren herkesi gönülden kucakliyorum.
Herkese selamlar.
|