View Single Post
Eski 03-05-2008, 21:56   #211
huzunperest
Ağaç Dostu

huzunperest's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Trabzon Bonsai Atöylesi grubu olarak dünkü yayla gezi ve pikniğimizde tespit ettiğimiz sukulentler. İsimlerini hiç birimiz bilemedik.
Sevgili iklimsiz, ikinci fotoğrafta bulunan sukulentin bende bulunana çok benzediğini düşünüyorum. Çocukluğumda üzerinde oyun oynadığım büyük bir kayanın üzerinde yetişirdi. Yıllar sonra aklıma düştü o bitki, tek hatırladığım mini mini çiçekleri olduğuydu. 15 gün önce yolum memlekete düşünce ilk işim o kayayı bulmak oldu. Kayanın oyuk kısmına biraz toprak birikmiş ve hala aynı yerde aynı bitkilerden vardı. Bir parça almadan duramadım Aslında onu doğada olduğu gibi bir kayanın üzerine dikmeyi istedim. Yolculuktan yıpranmış olabileceğini düşünerek, kaya parçasını temin edene kadar gülün dibine yerleştirdim. Bir hafta sonra tomurcuklandı. 3-4 gündür de hafızamda kalan o minik sevimli çiçekleriyle beni sevindirdi. Tam türünü ben de bilmiyorum. Sedum Alba gibi geldi bana ama onların çiçeklerinde 5 yaprak var benimkinde ise 6 ve 7 yaprak. Sanırım dişi ve erkek çiçeklerde yaprak sayıları ve görüntüleri farklı...

Eklenen Resimler

huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön